Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

INFOGRAFIKA: usporedili smo cijene i kvalitetu toaletnih papira na hrvatskom tržištu

INFOGRAFIKA: usporedili smo cijene i kvalitetu toaletnih papira na hrvatskom tržištu

Toaletni papir se nalazi u svakom kućanstvu, ugostiteljskom ili poslovnom objektu i pripada onoj skupini proizvoda koji se najčešće kupuju. Bilo da je riječ o dvoslojnom, troslojnom ili četveroslojnom, kupci toaletnog papira uglavnom imaju svoje favorite i uvjereni su da znaju što je najbolje za njihov novčanik.

No, mi zapravo ne znamo koliko nas košta ovaj proizvod jer cijena toaletnog papira često ne odgovara kvaliteti i količini koju plaćamo. Proizvođači pribjegavaju raznim trikovima pa vas nekom papiru može privući niska cijena, ali kad smo usporedili širinu tuljca, broj i duljinu listića i labavije ili čvršće namatanje ispostavilo se da neki jeftini papiri u stvari i nisu tako jeftini.

Proizvođači stavljaju oznaku koliko je listića u roli međutim najčešće izostave podatke o veličini listića odnosno ukupnoj dužini papira pa postaje nemoguće utvrditi koji papir ima najpovoljniju cijenu.

Tu je još jedna važna stvar, mekoća, pa smo u ovom istraživanju izdvojili i najmekše papire. Obišli smo puno trgovina i drogerija dok nismo kupili sve navedene proizvode i napravili detaljan test troslojnih toaletnih papira na hrvatskom tržištu.

S obzirom da se razlike u cijeni između prodajnih mjesta gotovo i nema, naša je preporuka da kupnju toaletnog papira svakako obavljate tamo gdje je trenutno na akciji.

Nadamo se da će vam naša infografika biti korisna kad budete tražili najbolji proizvod za vaš novčanik jer, htjeli mi to priznati ili ne, svatko od nas na kraju ipak najviše brine za svoju guzu.

Uživajte.

Infografika Kupac test toaletnih papira
Kupac.hr


8.3. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku