Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

TEST: palac gore za Osječko crni radler

TEST: palac gore za Osječko crni radler

Od svoje pojave radleri su postali pravi hit među hrvatskim kupcima. Znaju to i proizvođači piva koji žele udovoljiti svojim kupcima pa svako malo izbace neki novi okus.

Moramo priznati da se okus nekih radlera koje smo kušali u našem prvom radler testu do danas već značajno promijenio i kad bismo taj test danas ponovili ocjene bi se sigurno promijenile.

No, vratimo se današnjoj temi - Osječkom black radleru. Upečatljivu kampanju s crnim billboardima i oglasima nismo mogli ne zamijetiti jer se novi proizvod iz Osječke pivovare svim silama borio za svoja prava.

Netko bi mogao reći da poruka koja korespondira s rasizmom možda neumjesna, ali nakon "škakljivih" bećaraca s kojima je Osječka pivovara podijelila hrvatsku javnost, već smo se naviknuli na malo provokativniju komunikaciju.

Osječka pivovara osim što se može podičiti prvim hrvatskim pivom i prvim hrvatskim radlerom (Biciklist), sada se može pohvaliti prvim hrvatskim crnim radlerom - Osječko black radler.

Za test smo kupili limenke crnog radlera u porečkom Kauflandu po cijeni od 6,66 kuna. Otkrili smo da čak i cijena kod ovog radlera mora biti provokativna i povezana s njegovim "tamnim imidžem".

Limenke od 0,5 L su elegantne crne sa slikom limuna i logotipom na prednjoj strani. Nakon kupnje radlere smo dobro rashladili i test je mogao početi.

Već pri prvom susretu s ovim radlerom shvatit ćete da je potpuno drukčiji od drugih. Kod točenja u čašu tamno pivo se fino zapjeni i bilo tko sa strane bi mogao pomisliti da pijete pravo tamno pivo.

Tamna piva imaju nešto intenzivniji okus no čini se kako je ova kombinacija dobra za sve one koji su upravo zbog tog razloga odbijali piti tamno pivo. U okusu Osječko black radlera okus tamnog piva ublažen je limunovim sokom.

Nakon malo većeg gutljaja nema sumnje da je riječ o radleru. Limunov sok se ne osjeti odmah nego se kiselost malo intenzivnije osjeti u after tasteu. Ovaj radler nema puno mjehurića što je dobro jer kod nekih radlera "gaziranost" i kiselina potpuno zasjene sve druge okuse.

Svaki novi gutljaj opet donosi onaj ugodni osvježavajući spoj, prvo okus piva, a zatim malo sa zadrškom limunovog soka i vrlo brzo smo shvatili da su naše limenke prazne.

Nakon ponovljenog testa možemo zaključiti kako se u ovom radleru stvarno može uživati. Osječko crni radler s 2% alkohola je drukčiji i ukusniji od mnogih radlera koje smo imali priliku kušati i kod nas se definitivno izborio za svoja prava.

Vjerujemo da će crna ovca među radlerima bez problema naći svoje mjesto u srcima kupaca i da će zadržati kvalitetu kakvu ima sada.

Naziv: Osječko black RADLER
osvježavajući spoj osječkog crnog piva i limunovog soka
Alk. 2% vol.
Sastojci: osvježavajuće piće 56% (voda, šećer, sok od limuna iz koncentrata 2,25%, sok od naranče iz koncentrata 2,25%, ugljični dioksid, kiselina: limunska kiselina E330, antioksidant: askorbinska kiselina E300, prirodna aroma limuna s ostalim prirodnim aromama, stabilizator: guma sjemenki rogača E410), pivo 44% (voda, ječmeni slad, kukuruzna krupica, bojilo karamel E150c, karamel tamni slad, hmelj). Zbog prisutnosti voćnih vlakana proizvod je prirodno mutan i moguće je pojavljivanje taloga.
 

Kupac.hr


7.8. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

1 komentar za “TEST palac gore za Osječko crni radler”

  • Gravatar of keke3817.12. 2014. u 15:05 korisnik keke38 je napisao/la:

    hvala na recenziji za ovu "crnu ovcu"... :) volim crno pivo, pa ću i ovo sigurno probati ...