Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Čekanje na blagajnama supermarketa

Čekanje na blagajnama supermarketa

Naša čitateljica komentira čekanje na blagajnama supermarketa u kojima kupuje, čime je zadovoljna i što joj najviše smeta.

Kupujem u više supermarketa jer redovito pratim akcije i imam tu sreću da živim u blizini najvećih trgovačkih lanaca. Stvarno ne znam kako je moguće da supermarketi koji imaju toliko blagajni mogu tako sporo naplaćivati robu.

Kad sam zbrojila vrijeme koje provedem na blagajni ispalo je da mi čekanje na blagajni u nekim trgovinama traje duže od same kupovine. Dok neki na blagajni jednostavno rade svoj posao drugi su toliko spori da dobijem mlade dok čekam.

U Intersparu sam prilično zadovoljna situacijom na blagajni. Zna se dogoditi gužva, ali kad se sakupi malo veći broj kupaca dosta brzo otvore nove blagajne tako da nema nepotrebnih čekanja. Isto tako sviđa mi se što blagajnice dobro barataju čitačem i kuckanjem po kasi pa cijelo plaćanje prolazi bez dodatnih zavrzlama. Iza blagajne imaju prostor za namirnice koji se razdvaja gdje u miru mogu spremiti namirnice, bez bojazni da ću u žurbi nešto zaboraviti.

Na drugom mjestu mi je Lidl. Oni su malčice "prebrzi" za moj ukus. Kupim sve što mi treba, složim na traku i onda mi zaposlenik brzinom svjetlosti očita cijenu na proizvodima. Toliko brzo da ne stignem potrpati namirnice u vrećicu. I kad malo zastanem vidim onaj blago prijekorni pogled u njegovim očima, kao jel' možete malo brže? Mogu, ali Lidlove blagajne nemaju dodatni prostor iza pokretne trake na koji se mogu odložiti namirnice nego se sve mora odmah pospremiti u vrećicu. Namjerno ili ne, jako sam zadovoljna njihovom brzinom, ali čim obavljam malo veću kupovinu jednostavno ne stignem spremiti namirnice koje mi se nagomilaju na hrpu. Da sam stara bakica stvarno ne znam kako bih se snašla.

I na kraju dolazi kupovina u Super Konzumu. Čak i kad tamo ima dosta kupaca rijetko kad su otvorene više od tri blagajne od kojih je jedna brza blagajna. Na podu imaju naljepnicu na kojoj piše "Ako stojite iza ove linije otvaramo nove blagajne", ali kad stojim iza te trake ništa se ne događa. Kad idem u malo veći šoping onda čekanje od trenutka vađenja namirnica na traku pa sve do plaćanja ovdje najduže traje. Ne znam zašto, ali te blagajnice najsporije očitavaju cijene. Ili imaju sporije čitače ili nas jednostavno vole duže zadržati na blagajni? Ne znam. Jedino znam da ne volim čekati u redu.Autor: AnaKupac.hr


7.1. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

1 komentar za “Čekanje na blagajni u supermarketima Interspar Lidl Super Konzum”

 • Gravatar of dragan.krivicic6.2. 2012. u 14:07 korisnik dragan.krivicic je napisao/la:

  mislim da se vise ne isplati gubiti vrijeme po trgovinam jer zivimo u vremenu kada nam je sve dostupno putem interneta pa tako i dnevne potrepstine za zivot poput hrane pica kruha i ostalih stavri sve ama bas sve se danas moze naci na internetu i to nije tako samo vani vec i kod nas u hrvatskoj internet dans ima jako veliki broj hrvata te
  nevidim porebu za kupovinom i cekanjem u redovima kada mozete doma iz tople i udobne fotelje gledajuci svoju omiljenu tv emisiju naruciti sve sto vam je potrebno.
  evo vam par primjera takvih trgovina :[url]http://www.i-mall.hr/[/url]
  [url]http://online.konzum.hr/[/url]
  [url]http://www.puljanka.hr/cgi-bin/pSearch[/url]