Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Kupnja namirnica u internet trgovini smanjila mi je mjesečne izdatke

Kupnja namirnica u internet trgovini smanjila mi je mjesečne izdatke

Prije sam često odlazio u šoping i kupovao ono što mi treba i ono što mi ne treba. Danas su se posjeti supermarketima prorijedili i u trgovinu odlazim samo po sitnice.

Cijene namirnica rastu i svaki mjesec treba plaćati režije pa mi je ovo suzdržavanje od odlaska u supermarkete pomoglo da ipak nekako uspijem od prvog do prvog bez velikog minusa na računu.

Prvo sam kao i većina kupaca za veliki šoping radio popise namirnica, ali vidi vraga, svaki put kad uđem u supermarket kupim nešto što mi uopće ne treba. Supermarketi imaju tako složene police da ako hoću kupiti mliječni proizvod i recimo neki sok ili tjesteninu, moram prehodati skoro cijelu trgovinu da nađem te proizvode.

I onda se dogodi ono što ne želim. Za oko mi zapne nešto što bi "baš mogao trebati" i onda to stavim u košaricu. Na kraju mi se uredno dogodilo da kod kuće gomilam namirnice koje uopće ne koristim.

I onda sam jednog dana otkrio internet trgovinu. Prvo sam bio sumnjičav jer sam mislio da to uopće ne funkcionira, ali kad sam napravio prvu narudžbu ugodno sam se iznenadio. Iz Konzum internet trgovine sve su mi dostavili na vrijeme i svi proizvodi koje sam naručio su bili u kutiji.

Oni naplaćuju dostavu do 500 kuna, ali dostava veća od toga iznosa je besplatna i to mi se jako isplatilo jer kupovao sam samo ono što mi treba, a sve to mogu platiti karticom isto kao u pravom dućanu.

U međuvremenu sam isprobao i Mercatorovu internet trgovinu s kojom sam isto zadovoljan. Kod njih je dostava iznad 500 kuna također besplatna, a ako nema namirnice koju naručiš, lijepo te nazovu i ponude zamjenski proizvod. U slučaju da vam se taj proizvod ne sviđa možete ga izbaciti iz narudžbe.

Uglavnom, nakon dva mjeseca sam primijetio da imam više novca na računu samo zato što više ne dolazim u napast da za veliki šoping odlazim u supermarkete. Nisam još isprobao usluge drugih internet trgovina, valjda zato što ne volim puno mijenjati navike kad sam s nečim zadovoljan.

Ali promjena ove kupovne navike mi se isplatila.


Piše: Višeslav Vukić
Kupac.hr


25.1. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku