Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

U Konzumu je 2 kg mandarina neto zapravo 1,9 kg bruto?!

U Konzumu je 2 kg mandarina neto zapravo 1,9 kg bruto?!

Redovito kupujem na akciji jer tako svakog mjeseca ostvarim značajne uštede. Zadnja akcija koja me pomalo neugodno iznenadila je kupnja mandarina u Konzumu.

Konzum je oglasio 2 kg mandarina po cijeni od 11,98 kn. Uzela sam paket u kojem su mi se mandarine činile najkvalitetnijima. No prije kupnje odlučila sam provjeriti ima li paket zaista 2 kg i stavila sam ga na vagu za voće i povrće u samoj trgovini. Vaga je pokazala manju težinu. Nakon vaganja više paketa jako sam se iznenadila jer je u četiti od pet paketa težina bila jedva oko 1,9 kg bruto.

Potražila sam prodavačicu i postavila pitanje kako mogu prodavati mandarine pakirane po 2 kilograma neto, a težina pakiranja je 1,9 kg bruto?

Prva mi je odgovorila nešto nevjerojatno:
"A što je to neto težina? Ja vam se ne snalazim u bruto i neto?"

Nevjerojatno! Trgovac ne zna osnovne stvari o svom poslovanju, a ovo se još radi na štetu kupca. Nisam bila zadovoljna ovim odgovorom pa sam zatražila objašnjenje i druge trgovkinje.

Druga prodavačica je bila još "maštovitija" pa je ovaj manjak u težini pakiranja koja prodaju prokomentirala riječima:
"To vam je kalo. Pa jel vi znate kad je to ubrano? Naravno da je sad manje teško nego kad je ubrano…"

WTF?

Pa ja kupujem 2kg neto - kaj me briga kad je ubrano... u moje doba je svaka firma koja prodaje takvu robu - gubitak težine (kalo) - knjižila u stavku "kalo, rastur, lom i kvar" - i to je išlo FIRMI U TROŠKOVE, ne na račun kupca..

Odlučila sam potražiti službeni odgovor na Konzumovoj Facebook stranici

JA: konzumovci, jel imate odgovor?"

KONZUM: provjeriti ćemo s kolegama pa ćemo ti se povratno javiti. Možeš li nam reći o kojoj se točno prodavaonici radi.

JA: Radi se o prodavaonici u ulici tina ujevića. ili prodajete prastaru robu ako tako važete - ili varate na vagi. trećeg nema - jer nije se radilo o jednoj mrežici, već o svima koje sam uzela s police. teško da je kriva trgovina. najveća težina koju sam našla je bila 1,99 kg, i tu sam uzela. a kad smo već kod vaganja, svaki put kad kupujem narezak ili gotovu hranu - papir ili kutija mi se računaju po cijeni artikla kojeg kupujem. pošto je kila papira / kutija kod vas??? javit ću se na mail.

KONZUM: prilikom pakiranja mandarina automatski se odabire najbolja kombinacija plodova te se pazi da uvijek bude više od 2 kg, kako kupac ne bi bio oštećen. Također se vrše kontrole uzoraka nakon pakiranja. Žao nam je što si nezadovoljna i pozivamo te da nam se javiš u naš Kontakt centar (0800 400 000, konzum@konzum.hr) i sve ćemo riješiti na obostrano zadovoljstvo.

A odgovor na "bonus" pitanje je:

KONZUM: prije samog vaganja, vage tariraju, tako de se prilikom vaganja ne važe papir ili ambalaža. Ako si prilikom svoje kupnje primijetila drugačije, javi nam se s više detalja (mjesto i vrijeme kupnje) u naš Kontakt centar kako bi izvršili provjeru.

Nakon ovakve prepiske kupca jedino može zaboljeti glava. Čemu služi Konzumova služba za korisnike? Da izmori kupca nesuvislim odgovorima dok ne poludi? Ili dok ne odustane od traženja odgovora….

Odgovora na poslani mail nema, pa čak ni onog "standardnog" da su ga zaprimili. A prošlo je već nekoliko dana.

 

 

Kupila, izvagala i napisala: M-A. 

Kupac.hr


12.10. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

2 komentara za “Konzum prodaje 2 kg mandarina neto a pakiranje ima 1,9 kg bruto”

  • Gravatar of vrudec3.11. 2012. u 06:47 korisnik vrudec je napisao/la:

    Greška je u takvim slučajevima kontaktirati njihovu službu jer oćito radi pritiv kupca radi vlastite koristi. Za sve takve situacije odmah kontaktirati inspekciju jer je to po važećim propisima zakidanje kupca.

  • Gravatar of SurovaIstina27.3. 2015. u 23:22 korisnik SurovaIstina je napisao/la:

    Meni nije jasno zašto se zbog ovakvih stvari smaraju blagajnice?!?!????