Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Nikada više neću kupovati cipele na eBayu

Nikada više neću kupovati cipele na eBayu

Već sam na eBayu kupovao stvari kao što su sat, baterije, CD-i i sl. Znam izabrati, naručiti i platiti robu pa prema tome mogu reći da nisam neki početnik.

Što se tiče sigurnosti, plaćanje putem PayPala je do sad bilo sigurno. Stalno pratim novosti na tom području jer me zanima koliko je ugrožena sigurnost plaćanja na internetu.

Znači uz sva ta dobra iskustva imao sam i jedno negativno. Za oko su mi zapele fora kožne cipele kojih je bilo u svim mogućim veličinama. Plaćanje na eBayu funkcionira tako da ponudite određenu cijenu kao na aukciji i ako nitko ne ponudi više, proizvod je vaš.

Ako se još netko uključi u nadmetanje za isti proizvod, vi naravno, možete više puta dati nešto veću ponudu i čekati do isteka roka ponude. To je zapravo jako zgodan način za kupovinu zato što tako možete doći do kvalitetnih i vrijednijih stvari za male novce.

Prodavatelj stavi malu početnu cijenu, odredi rok i čeka. Tako je bilo i s kožnim cipelama. Početna cijena bila im je 5 eura. Cipele su bile kožne, Panama Jack, u puno veličina.

Zadnja cijena koju sam ponudio bilo je 200 kn i uspio sam ih kupiti, a bio sam zadovoljan s cijenom koju sam platio s troškovima uvoza. Pogotovo zato što takve cipele koštaju puno više.

Kad su cipele stigle već prvoga dana shvatio sam da nešto nije u redu. Jedna me cipela tiskala, a druga je bila malo veća. Kad sam pogledao deklaracije na cipelama, pisale su iste veličine, moj broj 42.

Tad sam shvatio da su to cipele s greškom ili nekakva kopija originalnog proizvoda. Nasjeo sam na povoljnu cijenu, ali s obzirom da su te cipele nenosive, to je bačen novac.

Cipele ne mogu vratiti jer će me to baciti u dodatni trošak, a prodavaču cipela sam stisnuo minus na njegovom profilu i poslao sam mu nezadovoljnu poruku. On vjerojatno ima još otvorenih profila pa mu to neće predstavljati nikakav problem.

A ja sam odlučio da više nikada neću kupovati obuću na internetu i nasjedati na takve "povoljne ponude".
Marko

 

 

 

Kupac.hr


28.4. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku