Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Mattel kreće s proizvodnjom ćelave Barbie

Mattel kreće s proizvodnjom ćelave Barbie

Poznata američka tvrtka za proizvodnju igračaka Mattel, proizvođač slavne Barbie, najavila je proizvodnju ćelave lutke, Barbiene prijateljice, kako bi pružila potporu djeci koja se liječe od raka.

Odluka o proizvodnji te lutke, rezultat je kampanje na Facebooku pod nazivom "Beautiful and Bald Barbie. Let`s see if we can get it made." Tu su stranicu prije 4 mjeseca pokrenule  Jane Bingham i Rebecca Sypin, čije kćeri su izgubile kosu nakon terapije liječenja karcinoma.

Lutka koja će imati zbirku vlasulja, kapa i svilenih marama, a izaći će iz proizvodnje početkom 2013., poručuju iz Mattela. Neće se prodavati u trgovinama, već će izravno ići u bolnice specijalizirane za liječenje djece od raka u SAD-u i Kanadi.

Ćelava Barbie će pomoći djevojčicama koje se bore s rakom ili alopecijom da spoznaju kako je ćelavost potpuno prihvatljiva i da nimalo ne utječe na njihovu ljepotu. Osim toga, ova će lutka postati globalna ikona koja će svima objasniti da ćelavost, osim ljepote, zaslužuje naše poštovanje zato što simbolizira duh žena svih godišta koje su je iskusile kao nuspojavu u svojoj borbi protiv bolesti koje mogu zadesiti bilo koga.

Kupac.hr


8.4. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku