Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Otvorena Mura u centru Zagreba

Otvorena Mura u centru Zagreba

Mura, slovenski brend tekstilne industrije nastao 1925. godine na tradiciji šivanja u Murskoj Soboti, iz tadašnjih dviju radnji, najavila je svoj povratak u vrh modne industrije u Hrvatskoj otvorenjem nove trgovine u centru Zagreba.

Tom su se prilikom uzvanicima obratili predstavnici tvrtke AHA Moda, koja je odnedavno postala vlasnikom najvećih poslujućih tvrtki bivše Mure te članovi Uprave tvrtke Mura Hrvatska. Složni u mišljenju kako će poslovno iskustvo AHA Grupe, čija je članica spomenuta tvrtka AHA Moda, ovom poznatom slovenskom brendu dati potreban zamah za ponovno osvajanje tržišta, najavili su kako u nadolazećoj godini Mura planira povećati prodaju na hrvatskom tržištu, prvenstveno širenjem maloprodajne mreže.

Kumovima nove trgovine proglašeni su proslavljeni glazbenici Matija Dedić i Zoran Predin koji svojim impresivnim uspjesima, ali i zajedničkom suradnjom, najbolje ocrtavaju novi imidž Mure. Prilikom otvorenja obojica su istaknuli zadovoljstvo suradnjom s Murom, koja je glavni sponzor njihove koncertne turneje Tragovi u sjeti, te otkrili kako i poslovno i privatno rado nose Murina odijela koja uspješno spajaju svevremensku klasiku i suvremene trendove.

Kolekcija e.mura je svojevrstan zaokret prema mlađim kupcima kojima se donedavno obraćala tek pokojim dijelom iz ostalih svojih kolekcija. Naime, ona na tržište donosi odjeću koju karakterizira ekstravagancija namijenjena mladima koji kupuju svoju prvu poslovnu odjeću, kombinirajući istovremeno suvremene trendove i prepoznatljivu Murinu tradiciju koja se najbolje ocrtava u ostalim trima kolekcijama - Mura, Leona i J.G. Carniolus. Sve su te kolekcije, koje se cijenama uklapaju u srednji i viši razred, predstavljene na otvorenju druge Murine trgovine u Zagrebu.

U Murinim odijelima viđene su brojne poznate osobe poput bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, pjevača Zlatana Stipišića Gibonnija i članova grupe Novi Fosili, a odjeću s Murinim potpisom rado nose i brojni gospodarstvenici, političari i druge osobe iz javnog života. Murine se kolekcije u Hrvatskoj mogu pronaći u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Dubrovniku i Svetoj Nedelji. Zahvaljujući naprednoj tehnološkoj liniji, Mura osim vlastitih kolekcija, proizvodi i manje serije odjeće izrađene za posebne prilike, poput kazališnih predstava ili posebnih događanja različitih državnih ustanova, gospodarskih društava i ostalih tvrtki, a surađuje i s uglednim modnim kućama u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Rusiji i Belgiji.

AHA Moda d.o.o., u vlasništvu Nigela Buxtona i Mojce Lukančić, matična je tvrtka AHA Grupe koja se sastoji od sedam proizvodnih poduzeća, zapošljava 700 stručnjaka te konsolidiranom prodajom ostvaruje 65 milijuna eura prihoda, a ističe se poslovnim suradnjama s vodećim međunarodnim tvrtkama kao što su Ikea, BSH (Bosch Siemens), Wolford, Harrods, Volkswagen Group, Phillips, Gucci, Dolce&Gabanna i druge. Ta je grupa krajem kolovoza ove godine postala vlasnik slovenske tvrtke Mura in partnerji d.o.o. i hrvatske tvrtke Mura d.o.o., kao i pripadajuće pokretne imovine i nekretnina te robnih marki Mura i e.mura.Kupac.hr


24.12. 2011.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku