Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Akcija praćenja cijena Poštujmo naše džepove

Akcija praćenja cijena Poštujmo naše džepove

Poštujmo naše džepove je akcija praćenja promjena cijena koju je pokrenula grupa ekonomista, na čelu s višom predavačicom Dašom Dragnić s Ekonomskog fakulteta u Splitu, s ciljem da im se pridruži što veći broj kupaca, proizvođača i trgovaca.

Od sad ćete na portalu Kupac.hr moći redoviti pratiti praćenje cijena i ankete akcije Poštujmo naše džepove u istoimenoj rubrici.

Cilj ove inicijative je uputiti kupce na one proizvođače i trgovce koji poštuju džepove svojih kupaca time što ne provode politiku povećanja cijena te potaknuti kupce da poštuju vlastite džepove i kupuju proizvode kod proizvođača i trgovaca koji ne podižu cijene.

Svaki tjedan ćemo objavljivati promjene cijena za određeni broj osnovnih proizvoda u Velikom semaforu i cijene 11 osnovnih proizvoda za djecu u Malom semaforu praćenja cijena, s naglaskom na promjene cijena proizvoda kod uvođenja novih stopa PDV-a.

Pokretači inicijative pozivaju sve kupce da se pridruže ovoj akciji i redovito javljaju promjene koje uoče za proizvode ili usluge koje nisu na njihovom popisu.

Isto tako smatraju da se zajedničkim djelovanjem može utjecati na rast cijena kako bi kupci uštedjeli, zadržali razinu potrošnje i lakše preživjeli ovo krizno razdoblje jer "svatko ima pravo na svoje cijene - proizvođači i trgovci kakve odrede, a kupci kakve izaberu."

Akciji Poštujmo naše džepove možete se pridružiti na njihovoj Facebook stranici.

 
Kupac.hr


29.2. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku