Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

ANKETA: Kako će ulazak u EU utjecati na cijene?

ANKETA: Kako će ulazak u EU utjecati na cijene?

Ulaskom u Europsku uniju tržište RH postaje djelom mnogo većeg i kompleksnijeg europskog tržišta. S obzirom na veći broj poduzeća i potencijalnih kupaca postoje razna nagađanja o tome što će se s cijenama proizvoda dogoditi nakon 1. srpnja.

Prema rezultatima provedenog anketnog pitanja akcije Poštujmo naše džepove, po 4 % ispitanih smatra da utjecaja na cijene proizvoda na tržištu ili neće biti ili ne zna kako će se ulazak odraziti na njih. 63% ujedno i većina , smatra da će se ulaskom u EU cijene proizvoda povećati, dok 30% ispitanih smatra da će ulazak imati dobar utjecaj na cijene, odnosno da će za posljedicu imati niže cijene na tržištu.

Anketa Rast Cijena U EU

______________________________________

Postujmo nase dzepove_logo

Poštujmo naše džepove je akcija praćenja cijena koju je pokrenula grupa ekonomista - entuzijasta s ciljem osvještavanja prava izbora i utjecaja kupaca na tržište. Budući da aktiviranje poluge akcije - reakcije podrazumijeva aktiviranje promjena kupovnog ponašanja to je i "misao vodilja" akcije od samog početka. Stoga, uz primarne informacije o promjenama cijena proizvoda široke potrošnje, akcija nudi različite zanimljivosti, kako s aspekta kupaca tako i trgovaca / proizvođača. Praćenje cijena i ankete akcije Poštujmo naše džepove možete redovito pratiti u istoimenoj rubrici portala Kupac.hr.

 

 

 

 

Kupac.hr


26.6. 2013.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku