Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Nastavljaju se poskupljenja proizvoda za djecu

Nastavljaju se poskupljenja proizvoda za djecu

U Malom semaforu praćenja cijena akcije Poštujmo naše džepove od 5.4. do 15.4. 2012. pogledajte kako su se kretale cijene 11 proizvoda u asortimanu za djecu.

Lijepo je otvoriti semafor i vidjeti kako prevladava zeleno svjetlo, što je dobro za naše džepove, poručuju iz akcije Poštujmo naše džepove, ali treba imati na umu da zelene oznake govore o ponašanju trgovaca i proizvođača samo u posljednja 3 tjedna.

No, i u tako kratkom razdoblju, u Bipi je zabilježeno čak 12 poskupljenja, što ukazuje da se, bez obzira na smanjenje stope PVD-a na 10% (od 1.3. 2012.) poskupljenja u dječjem asortimanu nastavljaju.

Ne smijemo zanemariti niti činjenicu da je u 3.mjeseca mlijeko (osobito Bebimil) poskupjelo, te da su pelene poskupjele u 2.mjeseca kako bi mogle "pojeftiniti" nakon uvođenja nove stope PDV-a.

Pratite i dalje semafor akcije Poštujmo naše džepove jer nam on pokazuje aktualne promjene cijena... i vozite zelenim valom.

Semafor se izrađuje na temelju tjedne provjere cijena označenih proizvoda.
ZELENO SVJETLO
(svi koji nisu povećali cijene)
ŽUTO SVJETLO (oni koji su prethodno povećali cijene i zadržali ih na toj razini)
CRVENO SVJETLO (svi koji su povećali cijene)

kliknite za uvećani prikaz


Poštujmo naše džepove je akcija praćenja cijena koju je pokrenula grupa ekonomista - entuzijasta s ciljem osvještavanja prava izbora i utjecaja kupaca na tržište. Budući da aktiviranje poluge akcije - reakcije podrazumijeva aktiviranje promjena kupovnog ponašanja to je i "misao vodilja" akcije od samog početka. Stoga, uz primarne informacije o promjenama cijena proizvoda široke potrošnje, akcija nudi različite zanimljivosti, kako s aspekta kupaca tako i trgovaca / proizvođača. Praćenje cijena i ankete akcije Poštujmo naše džepove možete redovito pratiti u istoimenoj rubrici portala Kupac.hr.


Kupac.hr


19.4. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku