Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

MALI SEMAFOR: opet stiže val poskupljenja

MALI SEMAFOR: opet stiže val poskupljenja

Na žalost, naše se želje od prošlog puta nisu ostvarile jer je u ovom Malom semaforu akcije Poštujmo naše džepove od 5.11. do 20.11. 2012. zabilježen val poskupljenja. Najveći broj povećanja cijena uočen je u kategoriji proizvoda za njegu kose i sapuna. Jedine kategorije proizvoda koje su ovaj put odoljele poskupljenjima su instant kašice i čajevi.

Među trgovcima je zabilježena promjena u ukupnom redoslijedu. Bipa je zasjela na vrh ljestvice, a Plodine su se po broju ukupnih poskupljenja izjednačile s ostale dvije trgovine.

Hoće li u iščekivanju potencijalne "kupovne groznice" proizvođači i trgovci posegnuti za politikom smanjenja ili povećanja cijena vidjet ćemo u sljedećem Malom semaforu praćenja cijena.

Navedeni proizvodi prate se u svim trgovinama, tamo gdje nema oznake znači da tog proizvoda nema (uopće ili trenutno). Zeleno svjetlo (kvadrat) imaju oni čija je cijena na razini ili niža od početne cijene, crveno (krug) opominje da je cijena povećana u tekućem tjednu, dok žuto svjetlo (trokut) upozorava da je proizvod poskupio u nekom od prethodnih razdoblja.

Semafor se izrađuje na temelju provjere cijena označenih proizvoda u razdobljima od 15 dana.

Mali _semafor _5_do _20_11_2012

______________________________________

Postujmo nase dzepove_logo Poštujmo naše džepove je akcija praćenja cijena koju je pokrenula grupa ekonomista - entuzijasta s ciljem osvještavanja prava izbora i utjecaja kupaca na tržište. Budući da aktiviranje poluge akcije - reakcije podrazumijeva aktiviranje promjena kupovnog ponašanja to je i "misao vodilja" akcije od samog početka. Stoga, uz primarne informacije o promjenama cijena proizvoda široke potrošnje, akcija nudi različite zanimljivosti, kako s aspekta kupaca tako i trgovaca / proizvođača. Praćenje cijena i ankete akcije Poštujmo naše džepove možete redovito pratiti u istoimenoj rubrici portala Kupac.hr.

 

 

 Kupac.hr


21.11. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku