Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

NOVO: praćenje cijena 11 vrsta osnovnih proizvoda za djecu

NOVO: praćenje cijena 11 vrsta osnovnih proizvoda za djecu

Akcija Poštujmo naše džepove koja prati kretanja cijena proizvoda u trgovinama proširila je svoje djelovanje pa su osim postojećeg semafora uveli i Mali semafor praćenja cijena.

U Malom semaforu možete doznati kojih je osnovnih 11 vrsta dječjih proizvoda najznačajnijih proizvođača promijenilo cijene.

U ovaj semafor uvrštene su 4 trgovine od kojih dvije specijalizirane i dvije opće. Prema popisivanju cijena u Malom semaforu najviše je poskupljenja uočeno kod proizvoda Nestle i Beiersdorf (Nivea).

Osim toga zamijećena je i razlika među trgovinama pa je tako u Konzumu zabilježeno 6 poskupljenja, a cijene u DM-u su u ovom razdoblju ostale nepromijenjene.

No, akcija Poštujmo naše džepove poziva kupce da se ne daju zavarati zelenim oznakama jer iako su ovo proizvodi za koje je od 1.3. uvedena stopa PDV-a od 10% (umjesto 23%), u ožujku su zamijećena poskupljenja istih - pogotovo mlijeka (Bebimil), a pelene su "pojeftinile", nakon što su u veljači (prije uvođenja nove stope PDV-a) podignute cijene!

Semafor se izrađuje na temelju tjedne provjere cijena označenih proizvoda.
ZELENO SVJETLO (svi koji nisu povećali cijene)
ŽUTO SVJETLO (oni koji su prethodno povećali cijene i zadržali ih na toj razini)
CRVENO SVJETLO (svi koji su povećali cijene)

1.jpg

2.jpg

3

4

Poštujmo naše džepove je akcija praćenja cijena koju je pokrenula grupa ekonomista - entuzijasta s ciljem osvještavanja prava izbora i utjecaja kupaca na tržište. Budući da aktiviranje poluge akcije - reakcije podrazumijeva aktiviranje promjena kupovnog ponašanja to je i "misao vodilja" akcije od samog početka. Stoga, uz primarne informacije o promjenama cijena proizvoda široke potrošnje, akcija nudi različite zanimljivosti, kako s aspekta kupaca tako i trgovaca / proizvođača. Praćenje cijena i ankete akcije Poštujmo naše džepove možete redovito pratiti u istoimenoj rubrici portala Kupac.hr.

 

 


Kupac.hr


10.4. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku