Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Semafor rasta cijena akcije Poštujmo naše džepove

Semafor rasta cijena akcije Poštujmo naše džepove

Vrijedan tim ekonomista okupljenih oko akcije praćenja cijena Poštujmo naše džepove o kojoj smo vas nedavno izvijestili objavio je semafor rasta cijena (3.-14.3. 2012.) nakon uvođenja novih stopa PDV-a.

Iz semafora je vidljivo da su proizvođači i trgovci zadržali snižene cijene ulja i šećera. Najavljeno povećanje cijena kave još nije u potpunosti provedeno, što je uvelike zasluga proizvođača.

Kava još nije poskupjela, ali trgovci su povećali cijene prehrambenim i higijenskim proizvodima, dok je kod nekih proizvođača poskupio cijeli asortiman.

Iz akcije Poštujmo naše džepove se pitaju hoće li za nekoliko mjeseci uopće biti zelenog svjetla na njihovom semaforu rasta cijena.

Semafor se izrađuje na temelju tjedne provjere cijena označenih proizvoda.
ZELENO SVJETLO (svi koji nisu povećali cijene)
ŽUTO SVJETLO (oni koji su prethodno povećali cijene i zadržali ih na toj razini)
CRVENO SVJETLO (svi koji su povećali cijene)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Poštujmo naše džepove je akcija praćenja cijena koju je pokrenula grupa ekonomista - entuzijasta s ciljem osvještavanja prava izbora i utjecaja kupaca na tržište. Budući da aktiviranje poluge akcije - reakcije podrazumijeva aktiviranje promjena kupovnog ponašanja to je i "misao vodilja" akcije od samog početka. Stoga, uz primarne informacije o promjenama cijena proizvoda široke potrošnje, akcija nudi različite zanimljivosti, kako s aspekta kupaca tako i trgovaca / proizvođača. Praćenje cijena i ankete akcije Poštujmo naše džepove možete redovito pratiti u istoimenoj rubrici portala Kupac.hr.

 

 

 

Kupac.hr


16.3. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku