Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Sedam Facebook oglasa koji su me nasmijali i natjerali da ovo napišem

Sedam Facebook oglasa koji su me nasmijali i natjerali da ovo napišem

U Hrvatskoj ima više od milijun i pol korisnika Facebooka. Onaj tko nas ne poznaje mogao bi reći, vidi kako mala država, a tako informatički pismena. No, taj log in i log out nije pretpostavka nikakve erudicije, to je nešto kao prisilna neuroza, par klikova uz pomoću kojih bježimo od svakodnevnih pizdarija.

Ako se nastavimo registrirati ovim tempom uskoro će 50 % Hrvata svake minute apdejtati profile, ažurirati galerije, pisati postove, lajkati statuse, aploudati fotke i chatati s ekipom. Da sam prije samo desetak godina napisao ovakvu rečenicu vjerojatno bi me poslali na pregled u Vrapče, uz obaveznu terapiju psihofarmacima jer bi doktor ozbiljno posumnjao da komuniciram s izvanzemaljskom inteligencijom.

Jezik interneta nas je svojim brzim razvojem tehnologije doslovno pomeo. Ne želim zvučati kao jezični puritanac, ali dostupnost gluposti koju nam omogućuje Facebook naprosto je fascinantna. Pustimo sad "frendove" s liste koji nas često iritiraju predstavljanjem svijetlih trenutaka iz svojih bijednih života ili "frendica" s opsesivnim postanjem "selfie-duckface" fotografija, jer ono što osobito iritira su Facebook oglasi.

To su oni mali nemilosrdni gadovi koji mi iskaču sa strane i pokušavaju nešto prodati. Znam da gore desno postoji iksić za zatvaranje tih oglasa, ali s druge strane, katkad trebam informaciju o nekoj akciji pa ih ipak ostavim otvorene. I požalim. Jer ono što uslijedi obično izgleda kao svakodnevna komunikacija mojih učenika. Čak i gore. Učenici se barem mogu vaditi na sleng i nekakav njihov izmišljeni metajezik, a koji je izgovor tvrtki koje umjesto usluga prevoditelja siluju Google translator? Pokušajmo doznati.


SAMO ZA ŽENE EVROPSKOG PODRIJETLA

Ovaj oglas me malo zabrinuo. Znam da fejs zabranjuje sve oblike dikriminacije, govor mržnje i slične papazjanije, ali ovo me fakat iznenadilo. Što će na ovo reći žene azijskog, latinoameričkog ili afričkog podrijetla? Valjda neće opet doći do nekog interkontinentalnog sranja. Klikom na oglas otvorio mi se slučaj br. 2.

Skockana 1

VRUČE GAČICE su PRELIJEPE GAČICE

Priznajem, ništa me ne može napaliti više od dobrih ženskih gaćica. Još ako su gačice vruče, doživljaj je nevjerojatan. Kad su gačice vruče, međunožje mi je sve kruće i kruće.
(a oni misle da sam ja od juče)

Skockana 2

VOLI MALA KAD JE MANJE SALA

Malo trbušnog sala nije šala. Trbušno salo "ne koristi za energiju i zato ga je teško ukloniti". Kaže oglas da je čak 75 % žena  uklonilo salo kad su pročitale gdje je problem. Evo žene, ovaj oglas vam jamči da čitanje eliminira trbušno salo. U knjižnici posudite Dostojevskog, zatim potražite oglas "kak uklonit salo" i sve će nestati.

Salo Na Trbuhu 3

ŽENE S OKUSOM

Uvijek volim liznuti dobru ženu
, a još ako žena ima fini okus mojoj sreći nema kraja. Ako se prepoznajete u ovom oglasu, navalite na popuste (ili mi se javite u inbox).

Žene S Okusom 4

POPIJ TABLETU PA SURFAJ PO NETU

Ako vam fali samopouzdanja, pridružite se ovoj zajednici. Uz tabletu ćete dobiti i dijagnozu.

Tablet 5

JA IMAM UMORNE OČI, A NOVAC NEĆE DOĆI

Ankica R. je skinula dugogodišnje vrećice ispod očiju. Druga gospođa je skinula podočnjake i odložila ih na noćni ormarić. Još samo da se autor oglasa skine s teških droga.

Umorne Oci 6

NIKADA U SAMOPOSLUGU BEZ FOTELJE

Svega ima. Vidjeli smo neki dan da su se pojavila pametna kolica za trgovinu, a ovi kažu da imaju samoposlužnu fotelju. Još da dođe samoposlužni trosjed pa možemo kao Al Bundy s obitelji preseliti u supermarket.

Massagear Fotelja 7


Eto, nadam se da sam vam barem malo pomogao u tjednom šopingu. Skinite salo, podočnjake, nabacite seksi gaćice i spremni ste za nove radne pobjede. A kad shvatite da kod kuće imate nepismenu djecu nemojte kriviti nas profesore, ima nešto i na fejsu.


Do sljedeće zgode: pozz, supač, LOL


Super -sale -fb

Svi _tekstovi -red


9.3. 2014.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku