Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

KOLUMNA: Nazovi Vip radi razbojstva

KOLUMNA: Nazovi Vip radi razbojstva

Konačno snijeg! Već sam mislio da će ovo proljetno vrijeme trajati do ljeta, ali na sreću Zagreb se zabijelio pa sam već zaboravljenu zimsku jaknu i cipele izveo u šetnju. Moja potraga za proljetnom jaknom pukim slučajem je završila u Arena centru.

Zapravo sam išao pogledati film Vuk s Wall Streeta o kojem su mi pričali učenici pa sam ostao blago zatečen sadržajem. Toliko trovanja narkoticima nisam vidio još od filma Strah i prijezir u Las Vegasu. Sad mi je jasno zašto moji učenici sve teže svladavaju gradivo kad im je uzor ovisnik i prevarantski broker s hordom razuzdanih prostitutki. No, u potpunosti ih razumijem. U ovako odvratno korumpiranom društvu gdje barem 80 posto njih nakon srednje škole neće naći zaposlenje, uopće me ne čudi što žele postati kriminalci i kurve.

Poslije filma, odmah prije izlaza, ugledao sam jedan dućan s jaknama i iznenadio sam se ponudom. Imali su razne krojeve i veličine pa sam konačno mogao isprobati par modela. Na kraju sam ubo jednu s 50 % popusta. Platio sam je doduše 100 kuna više od planiranog, ali što je tih sto kuna u usporedbi s benzinom i mojim slobodnim vremenom koje bih trebao potrošiti dok nađem pravu jaknu.

Nakon uboda krenuo sam nazvati dragu koja je negdje u čoporu raspomamljenih ženki čupala komade odjeće s vješalica i nabacivala ih na rame da ih isproba u kabini. Uzeo sam mobitel i pokušao otključati zaslon, ali nije reagirao. To malo govno od mobitela sam dobio od žene prije dvije godine u posebnoj Vip ponudi. Ona je uzela neki bijesni mobitel na pretplatu pa je dobila još dva uređaja uz to za 1 kunu, kao moglo se birati. U ponudi su bili neki mali ružičasti Sony Ericsson i mali crni Vodafone sa zaslonom osjetljivim na dodir.

Nisam htio da mi učenici daju nadimak tetkica kad me vide s ružičastim mobitelom pa sam se odlučio za Vodafone. I tu počinje kalvarija koja traje do danas. Osim što ne reagira na dodir, često mi se događalo da prilikom pisanja poruka pošaljem prijateljima sasvim nesuvisle znakove, pa je poziv na kavu često izgledao ovako: $$##$cac#""d**#"%%&#$#Q!!?  
Nakon toga bih obično primio uzvratnu poruku: "Jesi dobro?" pa bi misterij poruke bio riješen tek kad bih na neku čudnu foru mobitel nagovorio na suradnju. U zadnje vrijeme sam shvatio da reagira na vlagu pa bih u nedostatku vode zaslinio kažiprst i sumanuto ga povlačio po zaslonu. No, sada to malo crno govno nije reagiralo niti na taj trik pa mi je preostalo jedino da ga pljunem i bacim u smeće.

Dok sam tumarao Arena centrom naišao sam na Vip. Kao i svi i Vip je imao super, ultra, nevjerojatne ponude pa sam odlučio škicnuti unutra. Pomislio sam da možda imaju neku alternativu za ovo smeće koje nosim u džepu. Za drugi mobitel ne trebam nikakav fancy smartphone nego običan mobitel za telefoniranje i SMS, kad vidim tamo se nudi Nokia 700 za 200 kn. OK, to bi još bilo podnošljivo, ali Vip traži 200 kuna za uređaj koji uopće nije novi model uz pretplatu od 130 kuna mjesečno. Ali to nije sve. Tu je još i popust na prvu godinu pretplate i bla, bla, ser, truć, kenj.
Da ne bi možda platio stari model mobitela skoro 3 tisuće kuna do isteka pretplate. Došlo mi je da izvadim Vodafone iz džepa i demonstrativno ga izgazim usred one ispolirane, blješteće trgovine, ali sam se suzdržao.

Baš me zanima kako će proći novi nacrt prijedloga Zakona o zaštiti potrošača u kojem će se sezonska sniženja počinjati tek između 1. i 15. siječnja ili 1. i 15. srpnja, uz maksimalno trajanje od 60 dana. Ako 20 posto proizvoda ne bude na najvećem sniženju, trgovac će se kazniti kaznom od 10 do sto tisuća kuna. Za nas kupce to može značiti samo jedno - još više bezvrijednog smeća na policama trgovina s kojim mogu ostvariti bolji profit.

To su naše super ponude. Svaka pretplata je debela preplata pa bi se pretplatnici ubuduće trebali zvati preplatnici. Izišao sam iz Vip-a i pokušao otključati zaslon. Nekim čudom to mi je uspjelo.
Čim sam ga otključao ugledao sam poruku od drage "Di si ti?!"
- #"%%&#$#$##$cac#"", odgovorio sam joj.
Ipak ću još neko vrijeme zadržati to malo kinesko govno.Čitamo se za tjedan dana,


Vaš

Super Sale

Super -sale -fb

 

Svi _tekstovi -red


25.1. 2014.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku