Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

KOLUMNA: Super Sale, svakodnevne vijesti i zelena kava tope kilograme dok kažeš seks

KOLUMNA: Super Sale, svakodnevne vijesti i zelena kava tope kilograme dok kažeš seks

Žene. Teško im je udovoljiti, a još im je lakše prodati priču. Čitam danas knjigu kad zazvoni telefon. Da, dobro ste čuli, zazvoni mi fiksni telefon, ono čudo koje više ne koristim za komunikaciju.

- Da?
- Ne-moj-te-pre-ki-da-ti-ve-zu, začuh robotski glas.
Usro sam se. Pomislio sam da me to prcaju oni telefonski hakeri koji ti nabijaju astronomske cifre, ali brzo sam se pribrao.
- O-vaj-mje-sec, nastavio je automat, ste-po-tro-šili dvo-stru-ko-vi-še  ne-go i-na-če.
Jebote, što sad? Nije valjda... oblio me hladan znoj, a onda je uletio glas žene-robota.
- Jed-nu ku-nu i tri-deset li-pa.
Poklopio sam.

Fakat sam se raspojasao ovaj mjesec. Osim što sam zdrobio 60 besplatnih fiksnih HT minuta, još sam prekardašio iznos za kunu i 30 lipa. Dobar je to osjećaj kad možeš povremeno reći da si nešto što inače ne trošiš sad potrošio trostruko više, a znaš da to nećeš osjetiti na svom tekućem.

Odgegao sam se do kompa. Kako mi je krenulo mogao bih sad malo prosurfati, možda spržim koji gigabajt više, jebe mi se, ja sam car. Kliknem nekoć slavni porno portal koji volim škicnuti kao sociološki eksperiment jer pratim umobolne komentare školaraca i ugledam nešto zanimljivo.

Index

Ne, nisu to bile predstečajne nagodbe, sport, sise ni guzice. Bilo je to lice žene koja me vabila naslovom "Novinarka smršavila 5 kg u 6 dana primjenjujući samo jedno, čudno pravilo". Zamislio sam se. To mršavljenje i nije neka novost kad znamo da su novinarke danas pothranjene zbog čestog smanjenja plaća, a zbog pretjeranog uživanja nikotina i pomanjkanja kalcija imaju podosta žućkaste zube. No, možda me privuklo to čudno pravilo pa sam kliknuo "naslov članka".

U tom trenu sam se našao na web stranici svakodnevnevijesti.com i bilo bi sve u redu da nisam krenuo čitati redom što se nudi i ubrzo shvatio da si je netko dao truda i do perverznih detalja razradio lažnu web stranicu koja je zapravo oglas za proizvod.

Svakodnevnevijesti.com green coffee

Nevjerojatno. Vidio sam razne kretenarije, ali ovo je vrh vrhova. Već iznad trake izbornika vidi se kako je više od 800 000 fanova lajkalo tu stranicu što je fail br. 1. Naime, svaki prosječni korisnik Facebooka zna da primjerice naše najjače dnevne novine nemaju ni približno toliko fanova.

Kliknuo sam na traku izbornika s rubrikama koje se nisu micale. Odmah sam se sjetio Cvjećarnice iz Alan Forda kad su od starih krpa izrađivali ruže koje su oplemenjivali miomirisom iz kanalizacije. Svaka "rubrika" bila je mrtva kao i cipele pokojnog vlasnika iz tko zna koje epizode Alan Forda, a odmah ispod se kočila fotografija novinarke "Anje Herak" koja u svojem osobnom svjedočanstvu piše o nenadjebivoj liniji koju joj je u samo 6 dana priskrbio ekstrakt zrna zelene kave.

Ispod "članka" tek počinje prava parada. Hrpa lažnih ženskih Facebook profila koji komentiraju priču novinarke Anje: "Da, zaista je nevjerojatan proizvod! I meni je pomogao", "Preporučujem svakome, pozz..."...

Sat, dva kasnije na istoj domeni je uskrsnula potpuno nova stranica koja ispod nudi linkove na druge prevarantske stranice i tome jednostavno nema kraja. Ne ulazim u kvalitetu proizvoda i je li uopće dozvoljen na hrvatskom tržištu, ali ovo je najveće dno koje sam vidio u prodaji i oglašavanju nekog proizvoda.

Uglavnom, drage žene, kad poželite manji konfekcijski broj sjetite se da još ima nas muškaraca koji vole obline i koji će radije pomaziti lelujavu stražnjicu od anoreksične sipine kosti na koju se mogu porezati.  

Lažni ideal ljepote koji nude lažni mediji pravo je ogledalo današnje industrije. Sutra ujutro ću si skuhati kavu od ekstrakta zelene kave. Nadam se da ću se dobro istovariti po članku novinarke Anje H. pa ću i ja čudotvorno izgubiti 6 kilograma u tjedan dana.

Super -sale -fb

Svi _tekstovi -red


23.3. 2014.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

1 komentar za “Zelena kava svakodnevne vijesti varanje”

  • Gravatar of anatomic23.12. 2014. u 09:12 korisnik anatomic je napisao/la:

    čudi me da je dotična uopće još živa(!) jer testira svaki novi proizvod za mršavljenje, u biti je stranica izgleda ista sa istim preseravanjima samo drugi proizvod