Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Euten krema povučena s tržišta zbog kortikosteroida?

Euten krema povučena s tržišta zbog kortikosteroida?

Euten krema za njegu lica i kože (serijske oznake AA 1005) povučena je iz prodaje prema nalogu Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja kao zdravstveno neispravna budući da sadrži 0.09 mg/g betametazon dipropionata te 32,4 mg/g salicilne kiseline. Na tržište je zabranjeno stavljanje Euten serije AA1006 istog proizvođača i uvoznika, dok se laboratorijskim ispitivanjem ne utvrdi njihova zdravstvena ispravnost.

Proizvođač zdravstveno neispravnog proizvoda je Bioeliksir d.o.o., Đ..Đakovića 28, Jabuka, iz Srbije a hrvatski uvoznik je Bioeliksir Europa d.o.o. iz Zagreba, Rugvička 1.

Euten krema koristi se u lječenju ekcema, dermatitisa i psorijaze, a već je desetak dana nije moguće kupiti u ljekarnama. Prema tvrdnjama uvoznika krema ne sadrži kortikosteroide što potvrđuje ispitivanje obavljeno u njemačkom Institut Prof. Dr. Georg Kurz GmbH iz Kölna. Rezultate tog ispitivanja možete pogledati ovdje.

Nepoznato je zašto je obavijest o povlačenju s tržišta objavljena 13. studenoga 2012. na stranicama tvrtke uvoznika obrisana i zašto se Ministarstvo o ovom slučaju oglasilo tek danas.

Euten _krema _obavijest _o _povlačenju

 

 

Kupac.hr


24.11. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku