Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Upute za otključavanje mobilnog uređaja u TELE2, T-mobile i Vip mreži

Upute za otključavanje mobilnog uređaja u TELE2, T-mobile i Vip mreži

Vijeće Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijelo je 15. prosinca Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga. Ovim pravilnikom dopunjene su odredbe Zakona o elektroničkim komunikacijama.

Između ostalog, novim odredbama propisano je da operator može ograničiti mobilni uređaj na rad unutar svoje mreže samo za vrijeme minimalnog obveznog trajanja pretplatničkog ugovora. Nakon isteka ugovorne obveze dužan je, bez naknade krajnjem korisniku, omogućiti korištenje uređaja u ostalim mrežama. Za pre-paid korisnike to mora biti omogućeno nakon 12 mjeseci korištenja usluge.

Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga može se pronaći na internetskim stranicama HAKOM na ovom linku.


Donosimo upute kako otključati mobilni uređaj u Tele2, T-mobile i Vip mreži:


Tele2

Korisnici koji žele otključati uređaj kupljen u Tele2 ponudi trebaju poslati navedene podatke putem kontakt obrasca dostupnog na sljedećem linku Tele2 Služba za korisnike:

- kopija računa
- ime i prezime
- OIB
- korisnički MSISDN (mobilni broj)
- brand uređaja
- model uređaja
- boja uređaja
- IMEI uređaja

Ukoliko korisnik zadovoljava uvjete, bit će mu poslan kod za otključavanje uređaja. Većina uređaja se otključava na način da se u uređaj umetne SIM kartica nekog drugog operatera, a uređaj potom traži kod za otključavanje mreže. Nakon unosa koda za otključavanje mreže odabire se neka od opcija "OK"/"Otključaj"/"Unlock"/"Nastavi". Nakon toga uređaj je moguće koristiti na drugoj mreži. Više pročitajte ovdje.


T-mobile

Otključavanje uređaja je moguće u T-Centru ili putem maila na tehnicka.podrska@t.ht.hr, u subject (naslov) obavezno je upisati "otključavanje uređaja".

Podaci koje je potrebno poslati u mailu su:

- ime i prezime
- jamstveni list ili preslika računa
- kontakt broj
- IMEI uređaja i broj s kojim je uređaj kupljen.

Ukoliko kupovina uređaja nije vezana za korisničku liniju odnosno ako ste mobilni uređaj dobili kao poklon, a posjedujete jamstveni list na kojem se vidi da je uređaj stariji od 24 mjeseca, te da je kupljen na ovlaštenom prodajnom mjestu HT-a možete zatražiti otključavanje uređaja bez naknade.


Vipnet

Usluga otključavanja uređaja moguća je ukoliko je ispunjen jedan od navedenih preduvjeta:

- korisnik je kupio uređaj na ovlaštenim prodajnim mjestima VIPnet d.o.o.
- korisnik posjeduje račun koji potvrđuje da je proteklo 24 mjeseca od datuma kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPneta d.o.o ukoliko uređaj nije vezan uz vlastitu pretplatničku liniju odnosno da je da je proteklo najmanje 12 mjeseci od dana kupnje uređaja za korisnike unaprijed plaćene usluge
- usluga otključavanja uređaja biti će realizirana u najkraćem mogućem roku u okviru tehničkih mogućnosti na prodajnom mjestu  po podnošenju zahtjeva, a najkasnije u roku 14 dana

Korisnici zahtjev mogu podnijeti u Vip Centrima navedenim u prilogu Uvjeta korištenja.
Više pročitajte ovdje.Kupac.hr


16.1. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

1 komentar za “Kako otključati mobitel u TELE2 Tmobile i Vip mreži”

  • Gravatar of Ras Al Ghul31.5. 2013. u 17:00 korisnik Ras Al Ghul je napisao/la:

    To se naravno tiče ovih mobitela koji ne zadovoljavaju uvijete za besplatno otključavanje u članku ;)