Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

McDonald's više ne koristi amonijev hidroksid u mesu za hamburgere

McDonald's više ne koristi amonijev hidroksid u mesu za hamburgere

Kompanija McDonalds's je objavila priopćenje da od kolovoza prošle godine više ne koriste amonijev hidroksid u tretiranju mesa za hamburgere.

MSNBC javlja da je ta kemikalija koja se koristi u gnojivima, sredstvima za čišćenje, čak i u nekim eksplozivima, također korištena u pripremi mesa za McDonaldsove hamburgere.

Tretiranje mesa amonijevim hidroksidom se radilo kako bi se produljio vijek trajanja govedine i piletine i ubile bakterije, a nusprodukt je izgledao ružičaste boje.

Što je dovelo do odluke da McDonald's promijeni pristup u proizvodnji hamburgera? U priopćenju objavljenom na njihovoj web stranici direktor sustava kvalitete Todd Bacon je izjavio:

"Početkom 2011. donijeli smo odluku da prestanemo koristiti amonijak u tretiranju govedine za naše hamburgere. Takvi proizvodi nisu u našim prodajnim lancima od kolovoza prošle godine."

Američki Odjel za poljoprivredu klasificirao je ovu kemikaliju kao sigurnu za zdravlje. McDonald's je izjavio da na njihovu odluku nije utjecala javna kampanja koju je goli kuhar Jamie Oliver pokrenuo protiv korištenja amonijevog hidroksida u tretiranju mesa, nego da su ga prestali koristiti puno ranije. (foto: screenshot)
Kupac.hr


3.2. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku