Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Namaz od zelenih maslina Dida Boža povlači se s hrvatskog tržišta

Namaz od zelenih maslina Dida Boža povlači se s hrvatskog tržišta

Na portalu Kupac.hr jedini smo početkom mjeseca objavili vijest da je Prirodni namaz od zelenih maslina Dida Boža povučen iz prodaje u Sloveniji, a danas smo primili službeno priopćenje tvrtke Hermes International u kojem javljaju da će taj namaz dobrovoljno povući s hrvatskog tržišta.

Naime, Zdravstveni inspektorat Slovenije je analizom uzorka Prirodnog namaza od zelenih maslina Dida Boža utvrdio kako je epoksidirano sojino ulje iz brtvila poklopca dospjelo u namaz i zaključili su kako taj proizvod nije zdravstveno siguran i u skladu s važećim EU propisima.

Iz tvrtke Hermes International javljaju da je laboratorijska analiza Zdravstvenog inspektorata Slovenije "pokazala neznatno višu migraciju" epoksidiranog sojinog ulja u namaz. Stoga su odlučili povući s tržišta ne samo Dida Boža prirodni namaz od zelenih maslina sa spornim rokom trajanja iz sporne šarže, već svu količinu tog proizvoda koja se u ovom trenutku nalazi na tržištu.

Pozdravljamo ovakvu inicijativu proizvođača koji je dobrovoljno poduzeo korektivne mjere i pravodobno obavijestio kupce o ovom problemu. Cjelovito priopćenje za javnost tvrtke Hermes International možete pročitati u nastavku članka koji smo objavili.

Kupci spornog proizvoda mogu ga vratiti uz pravo na povrat novca, a za sva dodatna pitanja možete se obratiti proizvođaču na info@hermes.hrKupac.hr21.1. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku