Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

U Zagrebu besplatno parkiranje osobama s invaliditetom

U Zagrebu besplatno parkiranje osobama s invaliditetom

Osobe s invaliditetom moći će koristiti i pravo parkiranja na svim javnim parkiralištima bez plaćanja naknade. Ta je odluka usvojena na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba i stupila je na snagu od 1. siječnja 2012.

Prema toj odluci osobe s invaliditetom će osim parkiranja na posebno obilježenim javnim parkiralištima moći parkirati na svim javnim parkiralištima u zonama naplate bez plaćanja naknade.

Vrijeme parkiranja ograničeno je na maksimalno dva sata i počinje od trenutka kad je vozilo prvi put primijećeno na parkirališnom mjestu.

Na koji način ostvariti pogodnost?
Osobe s invaliditetom ovu pogodnost u praksi će ostvarivati tako da uz važeći znak pristupačnosti istaknu i naljepnicu koju izdaje organizator parkiranja. Naljepnica se može izdati u korist osobe koja ima znak pristupačnosti i koja dostavi presliku rješenja na temelju kojeg je ovaj znak ishođen. Naljepnica vrijedi jednu godinu, ali ne duže od vremena do kojeg vrijedi znak pristupačnosti.
Samo pravo korištenja pogodnosti je besplatno, a naplaćivat će se naknada za troškove izrade i izdavanje naljepnice u iznosu od 30,00 kn. Pravo na ostvarivanje ove pogodnosti moći će ostvariti sve osobe koje posjeduju važeći znak pristupačnosti, bez obzira na to imaju li prebivalište ili boravište u Gradu Zagrebu. (foto: Zagrebparking)

Detalje doznajte na web stranici Zagrebparkinga.

 


Kupac.hr


3.1. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku