Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Inteligentna kolica za kupnju "Shop&Touch" stigla u Konzum

Inteligentna kolica za kupnju "Shop&Touch" stigla u Konzum

Prva inteligentna kolica za kupnju stigla su u hrvatske prodajne centre. Ovaj inovativni proizvod nazvan je Shop&Touch, a sastoji od zaslona osjetljivog na dodir koji služi za komunikaciju s korisnikom, te barkod čitača za jednostavno učitavanje informacija o proizvodu.

Shop&Touch se postavlja na obična kolica u prodajnim centrima, lagan je za korištenje te tako postaje pomoćnik pri svakodnevnoj kupnji.

Inteligentna kolica Shop&Touch nedavno su postavljena u prodajni centar Konzum u Splitu. Brojni korisnici već su ih isprobali i veoma su zadovoljni. Ova kolica omogućila su automatsku naplatu kupljenih proizvoda na blagajni, jer kupci sami skeniraju sve proizvode koje kupe, te tako mogu zaboraviti na duga čekanja u redovima.

Za realizaciju projekta inteligentnih kolica zaslužna je splitska tvrtka Husar d.o.o. Inteligentna kolica rezultat su tehnologijsko-istraživačkog projekta "Inteligentna kolica za kupnju u prodajnim centrima" na kojem je posljednjih godina radila ekipa hrvatskih stručnjaka iz različitih polja znanosti, a koji je djelomično financirao Hrvatski institut za tehnologiju.

Projekt inteligentnih kolica prvi je projekt Hrvatskog instituta za tehnologiju koji je u potpunosti komercijaliziran.

Sličan projekt već je ranije pokrenuo američki trgovački lanac Whole Foods sa svojim pametnim kolicima za kupnju koja prepoznaju kupce.

Kupac.hr


6.3. 2014.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku