Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

U Bloomingdale's stižu kabine za 3D "skeniranje kupaca"

U Bloomingdale's stižu kabine za 3D "skeniranje kupaca"

Lanac robnih kuća Bloomingdale's uskoro će biti opremljen Bodymetrics kabinama koje skeniraju tijelo kupaca i prema dobivenim podacima preporučuju im najbolje krojeve traperica i odjeće.

U svim trgovinama Bloomingdale's bit će postavljene kabine u kojima 8 Kinetic senzora za svega 5 sekundi detaljno mjere proporcije kupaca i izrade 3D virtualnu repliku tijela i izaberu odjeću koja im savršeno pristaje.

Nakon skeniranja modelu tijela kupca se dodijele tri različita kroja odjeće, a kupci mogu svoj 3D model zatim koristiti za isprobavanje sve odjeće u ponudi.

Bloomingdale's je uveo ovaj sustav zato što im kupci vraćaju čak 40% odjeće u trgovinama zato jer nisu zadovoljni kako im pristaje.

U Bloomingdalesu smatraju kako će ovo skratiti boravak u kabinama za presvlačenje, omogućiti kupcima da isprobaju puno više odjeće i smanje povrat robe koji im je do sad bio najveći problem.

Inače, tvrtka koja je razvila sustav Bodymetrics radi i na sustavu koji će biti dostupan u kućnoj uporabi što bi konačno trebalo riješiti najveću prepreku kod online kupnje u kojoj kupci ne mogu isprobati odjeću koju naručuju.

Kako radi Bodymetrics sustav možete vidjeti u videu.Kupac.hr


21.3. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku