Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku

Vice Lolly: sladoled od apsinta i svete vode

Vice Lolly: sladoled od apsinta i svete vode

Poznata londonska slastičarnica The IceCreamists je nakon sladoleda od majčinog mlijeka lansirala novi proizvod - sladoled od apsinta i svete vode.

Vice Lolly je napravljen u obliku pištolja, a sačinjava ga jedna četvrtina 80-postotnog apsinta, sveta voda iz francuskog svetišta Lourdesa i šećer.

Sladoled je karakteristične zelene boje apsinta koji se još naziva i "zelena vještica", opasnog alkohola koji u većim količinama izaziva halucinogene efekte, a bio je veoma popularan u francuskim umjetničkim krugovima 19. stoljeća.

Apsint je u Engleskoj zabranjen u viktorijanskom dobu, a zabrana je ukinuta tek 1998. godine.

Zeleni sladoled Vice Lolly se može kupiti samo u Londonu po cijeni od 18,58 funti. Cijena je povezana s 1858. godinom kada je katolička crkva izvor u Lourdesu proglasila svetim, nakon što je četrnaestogodišnja djevojčica imala viziju Djevice Marije dok je pila vodu s tog izvora.

Tvorac Matt O'Connor, koji je ovim sladoledom želio na satirički način kritizirati iskvareno društvo, tvrdi da se već nakon trećeg sladoleda osjeća učinak apsinta. Prema njegovim riječima, "Vice Lolly je pištolj od svete vode s dozvolom za hlađenje". (foto: screenshot)

Kupac.hr


11.6. 2012.

Podijeli e-mailomPodijeli na TwitteruPodijeli na Facebooku